Luminus

Luminus wil voortdurend energie besparen en vecht op die manier voor een schoner milieu. Daarnaast produceren we ook zelf groene energie. Dit doen we met milieuvriendelijke technologieën en hernieuwbare energiebronnen zoals waterkracht, windkracht en de energie uit biomassa.

26,6 procent van onze totale energiecapaciteit is afkomstig uit hernieuwbare energie. Dit maakt Luminus proportioneel gezien de meest groene energieproducent van de belangrijkste Belgische spelers. Luminus is de grootste windturbine-exploitant van het land. Luminus heeft vandaag  220 windturbines in België.

Ga naar de website

Windkracht Vlaanderen

Om echt onze economie om te vormen, onze veiligheid te garanderen, en onze planeet te sparen van de verwoestingen van de klimaatverandering, moeten we uiteindelijk schone, hernieuwbare energie, van de winstgevende soort, produceren.  Vlaanderen is er klaar voor en kiest resoluut voor hernieuwbare energie, het Europees voorbeeld volgend. Om de politieke doelstellingen te halen zal voor windenergie een belangrijke rol weggelegd zijn.

ga naar de website

W-Kracht

W-KRACHT NV is een private ontwikkelaar van windturbineprojecten. De vennoten en medewerkers van W-Kracht hebben een ruime ervaring in de ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van windturbineparken. W-Kracht focust op ‘on-shore’ windenergieprojecten in Vlaanderen en Wallonië.

De portefeuille van W-Kracht bestaat einde 2019 uit een pakket windenergieprojecten in Vlaanderen met een vermogen van ruim 100 MW. Deze worden de komende maanden en jaren verder ontwikkeld tot vergunbare en werkbare windenergieprojecten.

ga naar de website